Barang Hantaran Kaum India Sadangu

~happy Me~ Kedai Barang Hantaran Murah Di Chow Kit

Hujung tahun dan cuti sekolah macam sekarang ni merupakan musim orang kahwin.. dan yang bertunang pun, ramai juga.. Tak lupa, musim budak2 lelaki berkhatan my engagement day hantaran sebagai tanda sayang =p bila Haha aku bukanlah orang yang hebat nak gubah hantaran ni, So, just put the shirt, necktie with the DR.DANIAL's clip and BAM2's Littman stethoscope.
Read more »

Persiapan Pengantin Budget A K A Amy Pb

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~ As salam semua, tip seterusnya Tips 2. Tetapkan jumlah wang hantaran mengikut kemampuan dan jangan ambil aku amirul syafique gubahan hantaran mas kahwin eila's roy said saya berminat nak libatkan diri dalm gubahan hantaran nie any idea leh bagi tak macam mane nak start sebelum nie adalah jugak
Read more »

Dari Dapur Madihaa Gubahan Hantaran Last Minute Punya

Jom layan gambar gubahan sempoi yang MaDiHaA sempat buat ni tak banyak pun.. hanya 2 gubahan saja & dua lagi hantaran cuma susun2 buah dalam bakul dari dapur madihaa gubahan hantaran hasil keras tangan Jomlah layan mata dengan gubahan hantaran hasil keras tangan aku yang tak seberapa ni ye TQ Jol sebab bagi kepercayaan penuh pada Kakngah menyiapkan
Read more »

Ciksusu

Assalamualaikum bila mood nak menulis tu datang, mula la nak update blog kalau takde mood, ke laut la blog ni menyambung review wedding yang dah terbantut adat resam kaum slideshare upload share powerpoint ADAT RESAM KAUM-KAUM DI MALAYSIAADAT RESAM KAUM CINAAdat resam orang Cina terdiri dari pelbagai kepercayaan tentang alam dan campuranfalsafah serta etika
Read more »

~alkisahnya Hati~

"Sejak hari pertama, kita dijadikan, telah tertulis segala nasib kita. di luh mahfuz. Buruk baiknya kita tak tahu. , Tapi kita perlu. berusaha memenuhi kemahuan hidup kaifiat bacaan surah yaasin untuk mengembalikan barang Oleh: Tuan Guru Dato’ Dr. Haron Din. Kaedah yang dinyatakan di sini adalah satu ikhtiar yang boleh diamalkan bagi bermohon kepada Allah SWT agar barang yang hilang
Read more »

WEDANG JAGUNG CAMPUR

Untuk 10 porsi Bahan: 4 buah jagung manis, dipipil 5 buah pisang kepok, dipotong bulat 3 lembar roti tawar, dipotong dadu 2.000 ml santan dari 1 butir kelapa 100 gram jahe kupas yang sudah dimemarkan 2 cm kayu manis 1/2 sendok teh garam 100 gram gula pasir 100 gram gula merah, disisir 2 lembar daun pandan Cara Membuat: Rebus santan, …Read more »

Bakmi Panjang Umur

Bahan: 300 gram mie telur kering 1 sdt garam 2 sdm minyak untuk menumis 1 sdt minyak goreng Air untuk merebus 3cm jahe, memarkan 100 gram rebung iris sebesar korek api 125 gram tauge, buang ekornya 100 gram wortel, iris sebesar korek api 2 tangkai daun bawang potong potong 3 sdm kecap asin 1 sdm minyak wijen 100 ml air …Read more »

Kukis Hias

Bahan-bahan: 150 gram margarin 100 gram gula halus 1 butir kuning telur 175 gram tepung terigu 25 gram coklat bubuk 1 sdt pasta coklat 250 gram gula halus ayak 1 butir putih telur 10 ml air jeruk nipis 1 sdm pasta vanila pewarna makanan Cara membuat : Kocok margarin dan gula halus selama 2 menit, masukan kuning telur. Kocok kembali …Read more »

18.04MB - 1.9676 seconds