Synopsis Cerita Dongeng Kanak2

Cerita Rakyat Kancil Cerdik Putera Gahara Gagah Perkasa

SIAPA yang tak tahu kisah Hikayat Sang Kancil di negara ini. Suatu cerita rakyat yang telah disampaikan dari satu generasi ke satu generasi. Masa kecil koleksi cerpencerpen novelnovel ceritacerita percuma karya cerpen, novel, cerita terbaru dan akan datang dari pihak kami terus ke email anda. masukkan email anda:- email:
Read more »

Koleksi Cerpencerpen Novelnovel Ceritacerita

percuma karya cerpen, novel, cerita terbaru dan akan datang dari pihak kami terus ke email anda. masukkan email anda:- email: alisha intanberlian Ni cerita time saya belum bersalin Dah mula mengajar anak solehah Alisha guna water colour.. tapi time ni bukan saya yang ajar, adik ipar yang ajar
Read more »

Catatan Si Merah Silu Menyelesaikan Bab Perak Cerita

Assalamualaikum semua. Ada perkembangan terbaru yang menyebabkan cerita perjalanan ke Brunei harus diketepikan dahulu buat beberapa hari. Merujuk pada saya tanya dr zubaidi hj ahmad jawab intanberlian Saya pun search la dekat internet pasal ni, sekali saya terjumpa blog Dr Zubaidi Hj Ahmad.. teruja giler saya jumpa blog ni.. macam2 maklumat ada tau!!
Read more »

Fesyen Peplum Kurung Dress 2013 Shiyda Aqma

Dari tahun lepas hinggalah masuk tahun baru ni , fesyen peplum memang sedang digilai ramai dikalangan gadis-gadis , wanita dan tidak kurangnya kanak-kanak ! february 28 2011 rasa hati Assalamualaikum. Hari ni aku tergerak nak bercerita pasal kisah-kisah seram atau kisah hantu yang telah secara ganas dimomok-momokkan oleh orang2 tua
Read more »

WEDANG JAGUNG CAMPUR

Untuk 10 porsi Bahan: 4 buah jagung manis, dipipil 5 buah pisang kepok, dipotong bulat 3 lembar roti tawar, dipotong dadu 2.000 ml santan dari 1 butir kelapa 100 gram jahe kupas yang sudah dimemarkan 2 cm kayu manis 1/2 sendok teh garam 100 gram gula pasir 100 gram gula merah, disisir 2 lembar daun pandan Cara Membuat: Rebus santan, …Read more »

Bakmi Panjang Umur

Bahan: 300 gram mie telur kering 1 sdt garam 2 sdm minyak untuk menumis 1 sdt minyak goreng Air untuk merebus 3cm jahe, memarkan 100 gram rebung iris sebesar korek api 125 gram tauge, buang ekornya 100 gram wortel, iris sebesar korek api 2 tangkai daun bawang potong potong 3 sdm kecap asin 1 sdm minyak wijen 100 ml air …Read more »

Kukis Hias

Bahan-bahan: 150 gram margarin 100 gram gula halus 1 butir kuning telur 175 gram tepung terigu 25 gram coklat bubuk 1 sdt pasta coklat 250 gram gula halus ayak 1 butir putih telur 10 ml air jeruk nipis 1 sdm pasta vanila pewarna makanan Cara membuat : Kocok margarin dan gula halus selama 2 menit, masukan kuning telur. Kocok kembali …Read more »

18.03MB - 1.5846 seconds