Synopsis Cerita Dongeng Kanak2

Koleksi Cerpencerpen Novelnovel Ceritacerita

percuma karya cerpen, novel, cerita terbaru dan akan datang dari pihak kami terus ke email anda. masukkan email anda:- email: cerita rakyat kancil cerdik putera gahara gagah perkasa SIAPA yang tak tahu kisah Hikayat Sang Kancil di negara ini. Suatu cerita rakyat yang telah disampaikan dari satu generasi ke satu generasi. Masa kecil
Read more »

Catatan Si Merah Silu Menyelesaikan Bab Perak Cerita

Assalamualaikum semua. Ada perkembangan terbaru yang menyebabkan cerita perjalanan ke Brunei harus diketepikan dahulu buat beberapa hari. Merujuk pada ibu2 yang ada anak2 lambat bercakap meh baca entry ni Semalam saya ada publish entry pasal Alisha yang lambat pandai bercakap.. Dia duk jadikan bahasa German sebagai bahasa rasmi hihii.. Ohya, bahasa German yang saya
Read more »

Saya Tanya Dr Zubaidi Hj Ahmad Jawab Intanberlian

Saya pun search la dekat internet pasal ni, sekali saya terjumpa blog Dr Zubaidi Hj Ahmad.. teruja giler saya jumpa blog ni.. macam2 maklumat ada tau!! gambar spesifikasi kawasaki z800 2013 di malaysia Seperti mana yang wak beritahu kelmarin, Kawasaki Malaysia telah melancarkan dua buah model motosikal berkuasa tinggi yang baharu iaitu versi 2013 di
Read more »

Jom Baca Buku Best

Blog ini menceritakan perihal buku best yang telah saya baca merangkumi pelbagai aspek daripada topik peristiwa pelik dunia hinggalah kepada topik sejarah bumi Malaya. sayangkuzie resipi butter prawn Tak pernah pun nak try resipi butter prawn ni sekali dah tak tau nak masak apa try buat . mula agak takut telur tu tak menjadi tapi buat2 hahah
Read more »

Pra 3106 Perkembangan Kreativiti Kanakkanak

PRA 3106 PERKEMBANGAN KREATIVITI DALAM PENDIDIKAN PRASEKOLAH Tajuk 1 PENGENALAN KEPADA PERKEMBANGAN KREATIVITI 1.1 Sipnosis Unit ini merupakan pengenalan sayangkuzie resipi biskut lidah kucing BISKUT LIDAH KUCING Rujukan : Citarasawan 250 gm mentega 175 gm gula kastor 100 ml putih telur 200 gm tepung gandum 50 gm tepung jagung 1/4 sudu teh emplex
Read more »

WEDANG JAGUNG CAMPUR

Untuk 10 porsi Bahan: 4 buah jagung manis, dipipil 5 buah pisang kepok, dipotong bulat 3 lembar roti tawar, dipotong dadu 2.000 ml santan dari 1 butir kelapa 100 gram jahe kupas yang sudah dimemarkan 2 cm kayu manis 1/2 sendok teh garam 100 gram gula pasir 100 gram gula merah, disisir 2 lembar daun pandan Cara Membuat: Rebus santan, …Read more »

Bakmi Panjang Umur

Bahan: 300 gram mie telur kering 1 sdt garam 2 sdm minyak untuk menumis 1 sdt minyak goreng Air untuk merebus 3cm jahe, memarkan 100 gram rebung iris sebesar korek api 125 gram tauge, buang ekornya 100 gram wortel, iris sebesar korek api 2 tangkai daun bawang potong potong 3 sdm kecap asin 1 sdm minyak wijen 100 ml air …Read more »

Kukis Hias

Bahan-bahan: 150 gram margarin 100 gram gula halus 1 butir kuning telur 175 gram tepung terigu 25 gram coklat bubuk 1 sdt pasta coklat 250 gram gula halus ayak 1 butir putih telur 10 ml air jeruk nipis 1 sdm pasta vanila pewarna makanan Cara membuat : Kocok margarin dan gula halus selama 2 menit, masukan kuning telur. Kocok kembali …Read more »

17.28MB - 1.9585 seconds