Synopsis Cerita Dongeng Kanak2

Cerita Rakyat Kancil Cerdik Putera Gahara Gagah Perkasa

SIAPA yang tak tahu kisah Hikayat Sang Kancil di negara ini. Suatu cerita rakyat yang telah disampaikan dari satu generasi ke satu generasi. Masa kecil koleksi cerpencerpen novelnovel ceritacerita percuma karya cerpen, novel, cerita terbaru dan akan datang dari pihak kami terus ke email anda. masukkan email anda:- email:
Read more »

Alisha Intanberlian

Saya yang baru sampai di klinik, terus menuju ke bilik jumpa misi.. pastu misi bagitahu suruh tunggu di luar sekejap Saya, Alisha & baby berdirilah di luar bilik ibu2 yang ada anak2 lambat bercakap meh baca entry ni Semalam saya ada publish entry pasal Alisha yang lambat pandai bercakap.. Dia duk jadikan bahasa German sebagai bahasa rasmi hihii.. Ohya, bahasa German yang saya
Read more »

Catatan Si Merah Silu Menyelesaikan Bab Perak Cerita

Assalamualaikum semua. Ada perkembangan terbaru yang menyebabkan cerita perjalanan ke Brunei harus diketepikan dahulu buat beberapa hari. Merujuk pada fesyen peplum kurung dress 2013 shiyda aqma Dari tahun lepas hinggalah masuk tahun baru ni , fesyen peplum memang sedang digilai ramai dikalangan gadis-gadis , wanita dan tidak kurangnya kanak-kanak !
Read more »

Pra 3106 Perkembangan Kreativiti Kanakkanak

PRA 3106 PERKEMBANGAN KREATIVITI DALAM PENDIDIKAN PRASEKOLAH Tajuk 1 PENGENALAN KEPADA PERKEMBANGAN KREATIVITI 1.1 Sipnosis Unit ini merupakan pengenalan jom baca buku best Blog ini menceritakan perihal buku best yang telah saya baca merangkumi pelbagai aspek daripada topik peristiwa pelik dunia hinggalah kepada topik sejarah bumi Malaya.
Read more »

Sayangkuzie Langsir Slidding Door

Alhamdulillah. .. akhirnya siap juga langsir baru ni.. untuk pintu sliding baru hoho emmm benda baru mestilah exited lebih kan heheh Oklah jom dengar tips menghilangkan sedu pelik bin ajaib Tips menghilangkan sedu – hikkk… hikkk..! erm, dah besar pun masih tersedu lagi, hehe.. gurau saja. Hari ini admin nak post tentang tips, antara tips yang dipilih
Read more »

WEDANG JAGUNG CAMPUR

Untuk 10 porsi Bahan: 4 buah jagung manis, dipipil 5 buah pisang kepok, dipotong bulat 3 lembar roti tawar, dipotong dadu 2.000 ml santan dari 1 butir kelapa 100 gram jahe kupas yang sudah dimemarkan 2 cm kayu manis 1/2 sendok teh garam 100 gram gula pasir 100 gram gula merah, disisir 2 lembar daun pandan Cara Membuat: Rebus santan, …Read more »

Bakmi Panjang Umur

Bahan: 300 gram mie telur kering 1 sdt garam 2 sdm minyak untuk menumis 1 sdt minyak goreng Air untuk merebus 3cm jahe, memarkan 100 gram rebung iris sebesar korek api 125 gram tauge, buang ekornya 100 gram wortel, iris sebesar korek api 2 tangkai daun bawang potong potong 3 sdm kecap asin 1 sdm minyak wijen 100 ml air …Read more »

Kukis Hias

Bahan-bahan: 150 gram margarin 100 gram gula halus 1 butir kuning telur 175 gram tepung terigu 25 gram coklat bubuk 1 sdt pasta coklat 250 gram gula halus ayak 1 butir putih telur 10 ml air jeruk nipis 1 sdm pasta vanila pewarna makanan Cara membuat : Kocok margarin dan gula halus selama 2 menit, masukan kuning telur. Kocok kembali …Read more »

3.47MB - 0.9302 seconds