Synopsis Cerita Dongeng Kanak2

Koleksi Cerpencerpen Novelnovel Ceritacerita

percuma karya cerpen, novel, cerita terbaru dan akan datang dari pihak kami terus ke email anda. masukkan email anda:- email: cerita rakyat kancil cerdik putera gahara gagah perkasa SIAPA yang tak tahu kisah Hikayat Sang Kancil di negara ini. Suatu cerita rakyat yang telah disampaikan dari satu generasi ke satu generasi. Masa kecil
Read more »

Catatan Si Merah Silu Menyelesaikan Bab Perak Cerita

Assalamualaikum semua. Ada perkembangan terbaru yang menyebabkan cerita perjalanan ke Brunei harus diketepikan dahulu buat beberapa hari. Merujuk pada saya tanya dr zubaidi hj ahmad jawab intanberlian Saya pun search la dekat internet pasal ni, sekali saya terjumpa blog Dr Zubaidi Hj Ahmad.. teruja giler saya jumpa blog ni.. macam2 maklumat ada tau!!
Read more »

Smartphone Lenovo A390 Saiz 4" Hanya Berharga Rm258

u all bukak website lazada lepastu search lenovo a390.. nampak tak yang saya dah prinscreen dekat u all tu nanti akan keluar 3 gambar macam dekat atas 3 harga sayangkuzie resipi butter prawn Tak pernah pun nak try resipi butter prawn ni sekali dah tak tau nak masak apa try buat . mula agak takut telur tu tak menjadi tapi buat2 hahah
Read more »

Sayangkuzie Kursus Masakan Kek Dan Pastri

Banyak ilmu yang dikongsikan dalam kelas ni walaupun masa agak terhad tapi ilmu yang dapat insyallah akan dimanfaat sepenuhnya kami pelajari macamana pra 3106 perkembangan kreativiti kanakkanak PRA 3106 PERKEMBANGAN KREATIVITI DALAM PENDIDIKAN PRASEKOLAH Tajuk 1 PENGENALAN KEPADA PERKEMBANGAN KREATIVITI 1.1 Sipnosis Unit ini merupakan pengenalan
Read more »

Tips Menghilangkan Sedu Pelik Bin Ajaib

Tips menghilangkan sedu – hikkk… hikkk..! erm, dah besar pun masih tersedu lagi, hehe.. gurau saja. Hari ini admin nak post tentang tips, antara tips yang dipilih senarai syarikat glc malaysia terkini pelik bin ajaib Senarai Syarikat GLC Malaysia. Singkatan bagi GLC merujuk kepada Government Linked Companies bermaksud Syarikat Berkaitan Kerajaan. Syarikat-syarikat GLC ini adalah
Read more »

WEDANG JAGUNG CAMPUR

Untuk 10 porsi Bahan: 4 buah jagung manis, dipipil 5 buah pisang kepok, dipotong bulat 3 lembar roti tawar, dipotong dadu 2.000 ml santan dari 1 butir kelapa 100 gram jahe kupas yang sudah dimemarkan 2 cm kayu manis 1/2 sendok teh garam 100 gram gula pasir 100 gram gula merah, disisir 2 lembar daun pandan Cara Membuat: Rebus santan, …Read more »

Bakmi Panjang Umur

Bahan: 300 gram mie telur kering 1 sdt garam 2 sdm minyak untuk menumis 1 sdt minyak goreng Air untuk merebus 3cm jahe, memarkan 100 gram rebung iris sebesar korek api 125 gram tauge, buang ekornya 100 gram wortel, iris sebesar korek api 2 tangkai daun bawang potong potong 3 sdm kecap asin 1 sdm minyak wijen 100 ml air …Read more »

Kukis Hias

Bahan-bahan: 150 gram margarin 100 gram gula halus 1 butir kuning telur 175 gram tepung terigu 25 gram coklat bubuk 1 sdt pasta coklat 250 gram gula halus ayak 1 butir putih telur 10 ml air jeruk nipis 1 sdm pasta vanila pewarna makanan Cara membuat : Kocok margarin dan gula halus selama 2 menit, masukan kuning telur. Kocok kembali …Read more »

18.01MB - 1.2151 seconds