Gambar Tempe Penyet

Curlybabe's Satisfaction Nasi Ayam Penyet

Chik Mi said alaaaallaa ayu ade ciken rice wif ayam penyet la,sll dengar citer ayam penyet ni cuma tgak pernah ghase n tgk je nak try la one fine day home sweet home ayam penyet Ok lah, xnak cerita ceriti panjang sangat, nnt boring kan. Jadi akak share lah resepi Ayam Penyet ni yang tentunya dimakan dengan nasi laah, tapi masa
Read more »

Resepi Masakan Ayam Penyet Yang Lazat Cik Tiemah

Ini adalah blog peribadi untuk berkongsi resepi dan sebahagian gambar dan entry adalah hakmilik penulis blog ini dan sebahagian lagi gambar adalah dipinjam resepi nasi ayam penyet dan sambal sedap ambooyats@blog nak cuba Nasi Ayam Penyet Dan Sambal Sedap hasil tangan sendiri boleh lah cuba resepi ni Resepi Nasi Ayam Penyet Dan Sambal Sedap
Read more »

Azian Collections Ayam Penyet

Saya ni memang peminat Ayam Penyet. Entah kenapa beria betul nak masak Ayam Penyet untuk juadah open minda resepi nasi ayam penyet dan sambal sedap nak cuba Nasi Ayam Penyet Dan Sambal Sedap hasil tangan sendiri boleh lah cuba resepi ni Resepi Nasi Ayam Penyet Dan Sambal Sedap
Read more »

Nasi Ayam Penyet Arah

Untuk Sup.>> ikut resepi mcm buat sup tu jerr :D. Masukkan garam secukup rasa pada air rebusan ayam.-kite tambah ayu manis, bunga lawang, pelaga dan nasi ayam penyet teratak impian openid berkata Salam Kak Zai, Dah sampai umah akak dah ayam penyet ni ye sedap kan.. kite pun terasa nak buat lagi.hehe Ijan 4 April 2010 8:01 PG
Read more »

Hana's Family Nasi Ayam Penyet

ayam penyet ni mesti kena penyek! ayam oh ayam.. kenapa kena penyet! hehehehehehehehe sedap sgt ker ayam penyet ni. nampak cam ayam goreng berempah jek dari dapur madihaa nasi ayam penyet Rabu minggu lepas.. tertunailah hajat yang dah lama terpendam untuk masak sendiri nasi ayam penyet ni.. sebelum ni dah pernah mkn kat restoren.. kali ni
Read more »

WEDANG JAGUNG CAMPUR

Untuk 10 porsi Bahan: 4 buah jagung manis, dipipil 5 buah pisang kepok, dipotong bulat 3 lembar roti tawar, dipotong dadu 2.000 ml santan dari 1 butir kelapa 100 gram jahe kupas yang sudah dimemarkan 2 cm kayu manis 1/2 sendok teh garam 100 gram gula pasir 100 gram gula merah, disisir 2 lembar daun pandan Cara Membuat: Rebus santan, …Read more »

Bakmi Panjang Umur

Bahan: 300 gram mie telur kering 1 sdt garam 2 sdm minyak untuk menumis 1 sdt minyak goreng Air untuk merebus 3cm jahe, memarkan 100 gram rebung iris sebesar korek api 125 gram tauge, buang ekornya 100 gram wortel, iris sebesar korek api 2 tangkai daun bawang potong potong 3 sdm kecap asin 1 sdm minyak wijen 100 ml air …Read more »

Kukis Hias

Bahan-bahan: 150 gram margarin 100 gram gula halus 1 butir kuning telur 175 gram tepung terigu 25 gram coklat bubuk 1 sdt pasta coklat 250 gram gula halus ayak 1 butir putih telur 10 ml air jeruk nipis 1 sdm pasta vanila pewarna makanan Cara membuat : Kocok margarin dan gula halus selama 2 menit, masukan kuning telur. Kocok kembali …Read more »

18.03MB - 1.0814 seconds