Gambar Sayur Rebung

Mak Ngah Pora Sayur Manis Rebung

Ini sayur masak semalam. Hari ini baru buat entry kat blog. Hehe.. Aku suka sangat makan sayur rebung. Besa la. Orang Kedah utara sempadan Perlis yang lama fiza's cooking gulai udang dan rebung Hari ni saya ingin berkongsi resepi gulai udang dan rebung ala utara. Ada yang masak resepi ni dengan mencampurkan daging tetel, daging segar tanpa lemak
Read more »

Idristalu Rebung Buluh Madu

Sumber: Utusan Malaysia Online. Tarikh: 30 Julai 2009. Keistimewaan rebung madu Oleh MAZNAH MOHD. ARSAD editjohor@utusan.com.my MERSING 29 Julai - Rebung chomel2u resepi kari daging dengan rebung madu Rebung Madu merupakan anak atau tunas buluh madu yang masih lembut. Rebung boleh dipungut ketika panjangnya mencecah lebih kurang 2 kaki (setengah meter).
Read more »

Sketsa Gambar Mewarnai Sayuran Gambar Mewarnai

gambarmewarnai.worpress.com - Sketsa gambar mewarnai anak kali ini tentang sayuran. Tahukah kalian manfaat sayuran? Seperti kita ketahui sayur mayur resepi sumbangan jy 20082014 buluh rebung madu jom jamu inilah bumi tanah tumpahnya darahkusss sedihnya rumah tuu dah kosong tiada lagi penghuni cuma tapak kawsannya sepupukuss jadikan kebun rebung buluh madu
Read more »

Dari Dapur Madihaa Gulai Rebung Daging

Dah lama berkenan & terliur dengan Gulai Rebung & Daging dari Chef Hanieliza yang lebih mesra dipanggil Kak Liza ni tau sejak kak Liza berkongsi wind of change acar rebung Nak dijadikan cerita, tak ingat di mana & ketikanya, mommy ada termakan org masak acar rebung masa kenduri kawin. Phew!!! terus jatuh hati kat si rebung yg
Read more »

Home Sweet Home Acar Rebung

Hari minggu hari tu beli rebung ni kat Pasar Tani. Semalam baru ada peluang nak masak ni.. asam pedas ikan pari bersama rebung jepun happy cooking time Asam Pedas Ikan Pari bersama rebung Jepun by ida @ Happy Cooking Time
Read more »

WEDANG JAGUNG CAMPUR

Untuk 10 porsi Bahan: 4 buah jagung manis, dipipil 5 buah pisang kepok, dipotong bulat 3 lembar roti tawar, dipotong dadu 2.000 ml santan dari 1 butir kelapa 100 gram jahe kupas yang sudah dimemarkan 2 cm kayu manis 1/2 sendok teh garam 100 gram gula pasir 100 gram gula merah, disisir 2 lembar daun pandan Cara Membuat: Rebus santan, …Read more »

Bakmi Panjang Umur

Bahan: 300 gram mie telur kering 1 sdt garam 2 sdm minyak untuk menumis 1 sdt minyak goreng Air untuk merebus 3cm jahe, memarkan 100 gram rebung iris sebesar korek api 125 gram tauge, buang ekornya 100 gram wortel, iris sebesar korek api 2 tangkai daun bawang potong potong 3 sdm kecap asin 1 sdm minyak wijen 100 ml air …Read more »

Kukis Hias

Bahan-bahan: 150 gram margarin 100 gram gula halus 1 butir kuning telur 175 gram tepung terigu 25 gram coklat bubuk 1 sdt pasta coklat 250 gram gula halus ayak 1 butir putih telur 10 ml air jeruk nipis 1 sdm pasta vanila pewarna makanan Cara membuat : Kocok margarin dan gula halus selama 2 menit, masukan kuning telur. Kocok kembali …Read more »

18.03MB - 1.1734 seconds