Gambar Barang Hantaran Perkahwinan

Barangbarang Hantaran Pertunangan Hot Masa Kini

Jika mengikut adat Melayu, barang hantaran hendaklah diberi mengikut bilangan ganjil dan barang daripada pihak perempuan hendaklah lebih sikit daripada pihak lelaki. a l y a s y a q i e r a senarai barang hantaran pertunangan Berbeza dengan hantaran pertunangan yang dah dibincangkan sebelum ni dalam entry aku MEMINANG & BERTUNANG, aku buat SEKALI sahaja hantaran which means tak
Read more »

Hantaran Perkahwinan Tips Memilih Dan Contoh Barang

Adakah anda akan mendirikan rumahtangga dalam masa terdekat ini atau mungkin ini amat berguna apabila jodoh anda telah sampai nanti? Sudahkah anda merancang perkara odenz blog page barangbarang hantaran perkahwinan adat Berikut adalah sebahagian daripada barang hantaran pihak lelaki kepada pengantin perempuan dalam adat Masyarakat Melanau. Hampir kesemua barang adalah barang tembaga
Read more »

Gambar Gubahan Hantaran Majlis Pertunangan Irma Hasmie

Gubahan Hantaran Perkahwinan Irma Hasmie & Rezza Shah Ameer sentuhan nin's gubahan hantaran perkahwinan dan Jom dapatkan beberapa koleksi eksklusif barang-barang hantaran dari Sentuhan Nins. Ia pasti amat istimewa bukan sahaja sesuai sekali untuk dijadikan sebagai barang
Read more »

Sentuhan Kreatif Hantaran Perkahwinan Dan Pertunangan

Assalamualaikum, Diatas merupakan contoh hantaran yang menggunakan bakul. Pakej ini menawarkan sewaan bakul yang telah dihias (7 set), perkhidmatan mengubah barang barang hantaran kahwin dan tunang 2013 family and Barang Hantaran akan digubah dengan dekorasi yang cantik dan sesuai dengan tema perkahwinan.
Read more »

Gubahan Hantaran Pertunangan Orang India Tema Warna Putih

Gubahan Hantaran Pertunangan Orang India Tema Warna Putih dan Gold ( Mr. Thinesh Brunner - Puchong , Selangor ) adam hawa gubahan hantaran pertunangan versi mak andam Bila sebut sahaja Majlis Pertunangan dan PerkahwinanPasti di minda masing2 akan terbayang Gubahan Hantaran kan? Begitu jugak dengan diriku..tiap kali
Read more »

WEDANG JAGUNG CAMPUR

Untuk 10 porsi Bahan: 4 buah jagung manis, dipipil 5 buah pisang kepok, dipotong bulat 3 lembar roti tawar, dipotong dadu 2.000 ml santan dari 1 butir kelapa 100 gram jahe kupas yang sudah dimemarkan 2 cm kayu manis 1/2 sendok teh garam 100 gram gula pasir 100 gram gula merah, disisir 2 lembar daun pandan Cara Membuat: Rebus santan, …Read more »

Bakmi Panjang Umur

Bahan: 300 gram mie telur kering 1 sdt garam 2 sdm minyak untuk menumis 1 sdt minyak goreng Air untuk merebus 3cm jahe, memarkan 100 gram rebung iris sebesar korek api 125 gram tauge, buang ekornya 100 gram wortel, iris sebesar korek api 2 tangkai daun bawang potong potong 3 sdm kecap asin 1 sdm minyak wijen 100 ml air …Read more »

Kukis Hias

Bahan-bahan: 150 gram margarin 100 gram gula halus 1 butir kuning telur 175 gram tepung terigu 25 gram coklat bubuk 1 sdt pasta coklat 250 gram gula halus ayak 1 butir putih telur 10 ml air jeruk nipis 1 sdm pasta vanila pewarna makanan Cara membuat : Kocok margarin dan gula halus selama 2 menit, masukan kuning telur. Kocok kembali …Read more »

18MB - 1.9907 seconds