Gambar Barang Hantaran Perkahwinan

A L Y A S Y A Q I E R A Senarai Barang Hantaran Pertunangan

Berbeza dengan hantaran pertunangan yang dah dibincangkan sebelum ni dalam entry aku MEMINANG & BERTUNANG, aku buat SEKALI sahaja hantaran which means tak odenz blog page barangbarang hantaran perkahwinan adat Berikut adalah sebahagian daripada barang hantaran pihak lelaki kepada pengantin perempuan dalam adat Masyarakat Melanau. Hampir kesemua barang adalah barang tembaga
Read more »

Hantaran Perkahwinan Tips Memilih Dan Contoh Barang

Adakah anda akan mendirikan rumahtangga dalam masa terdekat ini atau mungkin ini amat berguna apabila jodoh anda telah sampai nanti? Sudahkah anda merancang perkara gambar gubahan hantaran majlis pertunangan irma hasmie Gubahan Hantaran Perkahwinan Irma Hasmie & Rezza Shah Ameer
Read more »

Sentuhan Nin's Gubahan Hantaran Perkahwinan Dan

Jom dapatkan beberapa koleksi eksklusif barang-barang hantaran dari Sentuhan Nins. Ia pasti amat istimewa bukan sahaja sesuai sekali untuk dijadikan sebagai barang gubahan hantaran @ hantaran perkahwinan trays for sale salam semua..selain dari menjual perkhdimatan gubahan hantaran, pelamin, candy buffet, wedding gifts..ZC juga menjual dulang, kotak n bekas2 kayu unik sbagai bekas
Read more »

Sentuhan Kreatif Hantaran Perkahwinan Dan Pertunangan

Assalamualaikum, Diatas merupakan contoh hantaran yang menggunakan bakul. Pakej ini menawarkan sewaan bakul yang telah dihias (7 set), perkhidmatan mengubah barang gambar hantaran pertunangan asyraf muslim dan noor (GAMBAR) Hantaran pertunangan Asyraf Muslim dan Noor Dayana | Pihak Lelaki dan Perempuan ----
Read more »

Wawa Syaida Hantaran Pertunangan For From Him

ada 9 hantaran semuanyadan semestinya semua makanansebab adat orang Penang, hantaran untuk pertunangan ni hanyalah makananmenda-menda macam baju gubahan hantaran indahkraft Barang-barang untuk buat bunga telur ni Ida sendiri yg bagi, saya & rakan2 tolong buat jergambar tak banyak sbb tak sempat nak ambil gambar.
Read more »

WEDANG JAGUNG CAMPUR

Untuk 10 porsi Bahan: 4 buah jagung manis, dipipil 5 buah pisang kepok, dipotong bulat 3 lembar roti tawar, dipotong dadu 2.000 ml santan dari 1 butir kelapa 100 gram jahe kupas yang sudah dimemarkan 2 cm kayu manis 1/2 sendok teh garam 100 gram gula pasir 100 gram gula merah, disisir 2 lembar daun pandan Cara Membuat: Rebus santan, …Read more »

Bakmi Panjang Umur

Bahan: 300 gram mie telur kering 1 sdt garam 2 sdm minyak untuk menumis 1 sdt minyak goreng Air untuk merebus 3cm jahe, memarkan 100 gram rebung iris sebesar korek api 125 gram tauge, buang ekornya 100 gram wortel, iris sebesar korek api 2 tangkai daun bawang potong potong 3 sdm kecap asin 1 sdm minyak wijen 100 ml air …Read more »

Kukis Hias

Bahan-bahan: 150 gram margarin 100 gram gula halus 1 butir kuning telur 175 gram tepung terigu 25 gram coklat bubuk 1 sdt pasta coklat 250 gram gula halus ayak 1 butir putih telur 10 ml air jeruk nipis 1 sdm pasta vanila pewarna makanan Cara membuat : Kocok margarin dan gula halus selama 2 menit, masukan kuning telur. Kocok kembali …Read more »