Cara Buat Kad Kreatif

Cara Membuat Kad Ucapan 3d Mie

mie: Cara Membuat Kad Ucapan 3D - Pengenalan Blog Anda cara membuat undangan ultah kreasi sendiri wisma kreatif Wisma Kreatif Terima kasih atas kunjungan Anda di www.wismakreatif.com, semoga apa yang saya share di sini bisa bermanfaat dan memberikan motivasi pada kita semua
Read more »

Conteng2kreatif Cara Membuat Kapal Layar Sendiri 23

Jom kita tengok cara-cara membuat kapal layar sendiri dengan menggunakan papan lapis marin yang berkualiti dan kapal nie kalis air. resepi cara membuat mandai relaks minda Sesiapa orang banjar mesti dah tahu apa itu Mandai. Bagi yang belum tahu dan kenal, hari ini anda bertuah kerana Chef BM akan mengajar anda cara untuk membuat mandai
Read more »

Cara Buat Pizza Silampuneon

Wahh macam anak dara pilihan abad semesta gitu..ok ok, tak tak. Papepun saya dah buat sedulang pizza hari ni. *Tepuk**Tepuk**Tepuk* Ya, ini hari bersejarah sebab ini menu berbuka puasa cara simple buat roti jala kujie2 Dari minggu lepas Angah ajak buat roti jala, tetapi belum ada hari yang 'kosong' untuk isi slot roti jala. Bila dia cakap nak buat sendiri, cepat-cepatlah saya
Read more »

Contoh Resume Dan Tips Temuduga Himpunan Contoh Resume 2014

Nama penuh (mengikut kad pengenalan) Gambar terbaru (saiz passport) Butir-butir peribadi (tarikh & tempat lahir, taraf perkahwinan) Alamat surat menyurat (termasuk tutorial cara buat bayaran ke luar negara dengan Incoming search terms keywords: transfer duit ke indonesia guna maybank2u (58) cara transfer duit ke luar negara (37) cara transfer duit ke indonesia guna maybank2u (34)
Read more »

Cara Buat Fruit Salad Sedap Silampuneon

Kepada sesiapa yang suka makan buah buahan, korang boleh mempelbagaikan cara makan buah dengan buat fruit salad. So camne nak buat Fruit salad aka salad buah yang wawa syaida cara buat hantaran mudah Bagi yang gemar untuk membuat hantaran sendiri, saya nak kongsikan hantaran yang saya buat sendiri untuk majlis pertunangan saya baru-baru ni :)
Read more »

WEDANG JAGUNG CAMPUR

Untuk 10 porsi Bahan: 4 buah jagung manis, dipipil 5 buah pisang kepok, dipotong bulat 3 lembar roti tawar, dipotong dadu 2.000 ml santan dari 1 butir kelapa 100 gram jahe kupas yang sudah dimemarkan 2 cm kayu manis 1/2 sendok teh garam 100 gram gula pasir 100 gram gula merah, disisir 2 lembar daun pandan Cara Membuat: Rebus santan, …Read more »

Bakmi Panjang Umur

Bahan: 300 gram mie telur kering 1 sdt garam 2 sdm minyak untuk menumis 1 sdt minyak goreng Air untuk merebus 3cm jahe, memarkan 100 gram rebung iris sebesar korek api 125 gram tauge, buang ekornya 100 gram wortel, iris sebesar korek api 2 tangkai daun bawang potong potong 3 sdm kecap asin 1 sdm minyak wijen 100 ml air …Read more »

Kukis Hias

Bahan-bahan: 150 gram margarin 100 gram gula halus 1 butir kuning telur 175 gram tepung terigu 25 gram coklat bubuk 1 sdt pasta coklat 250 gram gula halus ayak 1 butir putih telur 10 ml air jeruk nipis 1 sdm pasta vanila pewarna makanan Cara membuat : Kocok margarin dan gula halus selama 2 menit, masukan kuning telur. Kocok kembali …Read more »