Melancong Ke Uss Singapore

My Life Alhamdulillah Melancong Ke Singapura Day 1

My sis and I plan nak ke Singapore ni sejak oktober lagi. Tapi kami plan untuk stay kat JB jer iaitu kat Rumah Rehat Staf Mara kat Jalan Yahya Awal, JB. ~my colorful of life~ tips bercuti atau melancong ke Tek si dari hotel ke Monas: Rph11,000: Bajaj dari Monas ke Tanah Abang: Rph15,000: Teksi dari Tanah Abang ke Mangga 2: Rph28,000: Teksi dari Mangga 2 ke
Read more »

Tips Melancong Ke Et Cara Orang Bujang <2 Dari

Ok! Let’s continue Tips Phuket I ni yang dah lama sanggat tertangguh ni. Entry ni pun dah lame terterap dalam draft. Dah baca tips I srirasa bidara melancong ke bandung Next time memang nak pergi lagi ke Bandung tapi nanti nak jalan2 jer. Penerbangan dengan Air Asia 2 jam. Sampai2 disambut oleh Pak Supir yang hensem, Wisnu
Read more »

Archive For The ‘melancong’ Category The Life Journey

Malaysia Agrobazaar Singapore ~ Sultan Gate Trip singkat saya ke Kota Singa sempat juga saya melawat Malaysia Agrobazar yang terletak di jalan Sultan Gate. budak baru belajar wajib baca sekiranya mahu melancong ke Salam, seriously korang wajib baca apa yang aku nak tulis ni sekiranya korang nak pergi travel ke Beijing especially yang pergi melalui travel agent.
Read more »

Teratak Mutiara Kasih Tips Bercutimelancong Ke Bandung

Percutian kami sekeluarga ke bandung sumanya diuruskan sendiri, kami langsung tidak meggunakan agen.So segala hal kena wat sendri la.Dari booking tiket ~my colorful of life~ tips bercuti atau melancong ke bali Salam kak..sebaik ada blog ke bali akk nie sonang sya nk pilih2 destinasi honeymoon ke sna pda 13hb jan 2014 nnt..nk tnya akk soklan sket hihi..
Read more »

Real Life Is Real Senarai Semak Melancong Ke Australia

Sebenarnya tak sure nak letak tajuk entri apa Tips melancong ke Australia? Senarai semak or Checklist Melancong ke Australia? solehah travel pakej percutian ke universal studio singapore Disneyland? Jauh sangat? Apa kata pergi ke Universal Studia Singapore? Kan dekat. Murah lagi :)
Read more »

WEDANG JAGUNG CAMPUR

Untuk 10 porsi Bahan: 4 buah jagung manis, dipipil 5 buah pisang kepok, dipotong bulat 3 lembar roti tawar, dipotong dadu 2.000 ml santan dari 1 butir kelapa 100 gram jahe kupas yang sudah dimemarkan 2 cm kayu manis 1/2 sendok teh garam 100 gram gula pasir 100 gram gula merah, disisir 2 lembar daun pandan Cara Membuat: Rebus santan, …Read more »

Bakmi Panjang Umur

Bahan: 300 gram mie telur kering 1 sdt garam 2 sdm minyak untuk menumis 1 sdt minyak goreng Air untuk merebus 3cm jahe, memarkan 100 gram rebung iris sebesar korek api 125 gram tauge, buang ekornya 100 gram wortel, iris sebesar korek api 2 tangkai daun bawang potong potong 3 sdm kecap asin 1 sdm minyak wijen 100 ml air …Read more »

Kukis Hias

Bahan-bahan: 150 gram margarin 100 gram gula halus 1 butir kuning telur 175 gram tepung terigu 25 gram coklat bubuk 1 sdt pasta coklat 250 gram gula halus ayak 1 butir putih telur 10 ml air jeruk nipis 1 sdm pasta vanila pewarna makanan Cara membuat : Kocok margarin dan gula halus selama 2 menit, masukan kuning telur. Kocok kembali …Read more »

18.04MB - 0.9795 seconds