Melancong Ke Uss Singapore

Melancong Ke Singapura Hans

Satu kesilapan besar apabila masuk ke dalam Singapura ialah anda masuk tanpa membeli AutoPass Card di bahagian Imigresen dan itulah yang berlaku terhadap Hans dan my life alhamdulillah melancong ke singapura day 1 My sis and I plan nak ke Singapore ni sejak oktober lagi. Tapi kami plan untuk stay kat JB jer iaitu kat Rumah Rehat Staf Mara kat Jalan Yahya Awal, JB.
Read more »

Srirasa Bidara Melancong Ke Bandung

Next time memang nak pergi lagi ke Bandung tapi nanti nak jalan2 jer. Penerbangan dengan Air Asia 2 jam. Sampai2 disambut oleh Pak Supir yang hensem, Wisnu tempat menarik di singapura melancong Pernah anda terfikir-fikir jika ke Singapura,mana tempat menarik di Singapura yang seronok untuk dilawati dan dikunjungi? Jadi dalam artikel kali ini, akan
Read more »

Tips Melancong Ke Et Cara Orang Bujang <2 Dari

Ok! Let’s continue Tips Phuket I ni yang dah lama sanggat tertangguh ni. Entry ni pun dah lame terterap dalam draft. Dah baca tips I ~my colorful of life~ tips melancong or bercuti ke saigon ~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families
Read more »

~my Colorful Of Life~ Tips Bercuti Atau Melancong Ke Bali

Salam kak..sebaik ada blog ke bali akk nie sonang sya nk pilih2 destinasi honeymoon ke sna pda 13hb jan 2014 nnt..nk tnya akk soklan sket hihi.. archive for the ‘melancong’ category the life journey Melancong luar negara Komen / pendapat yang berbaur ugutan, hasutan, kepartian, perkauman, kelucahan serta apa-apa sahaja yang menyentuh keharmonian sesebuah
Read more »

Budak Baru Belajar Wajib Baca Sekiranya Mahu Melancong Ke

Salam, seriously korang wajib baca apa yang aku nak tulis ni sekiranya korang nak pergi travel ke Beijing especially yang pergi melalui travel agent. melancong ala back I went to Singapore once with my family, June 2009. But I didn’t stay in Singapore. I stayed in Johor Baru, one of Malaysian big cities near Singapore.
Read more »

WEDANG JAGUNG CAMPUR

Untuk 10 porsi Bahan: 4 buah jagung manis, dipipil 5 buah pisang kepok, dipotong bulat 3 lembar roti tawar, dipotong dadu 2.000 ml santan dari 1 butir kelapa 100 gram jahe kupas yang sudah dimemarkan 2 cm kayu manis 1/2 sendok teh garam 100 gram gula pasir 100 gram gula merah, disisir 2 lembar daun pandan Cara Membuat: Rebus santan, …Read more »

Bakmi Panjang Umur

Bahan: 300 gram mie telur kering 1 sdt garam 2 sdm minyak untuk menumis 1 sdt minyak goreng Air untuk merebus 3cm jahe, memarkan 100 gram rebung iris sebesar korek api 125 gram tauge, buang ekornya 100 gram wortel, iris sebesar korek api 2 tangkai daun bawang potong potong 3 sdm kecap asin 1 sdm minyak wijen 100 ml air …Read more »

Kukis Hias

Bahan-bahan: 150 gram margarin 100 gram gula halus 1 butir kuning telur 175 gram tepung terigu 25 gram coklat bubuk 1 sdt pasta coklat 250 gram gula halus ayak 1 butir putih telur 10 ml air jeruk nipis 1 sdm pasta vanila pewarna makanan Cara membuat : Kocok margarin dan gula halus selama 2 menit, masukan kuning telur. Kocok kembali …Read more »

18.04MB - 1.3638 seconds